Anna ruokalahjaksi suloisen suolaiset suklaapretzelit

Jos puolukkasuola onkin joulun helpoin ruokalahja, suklaapretzelit häviävät kiivaan kamppailun vain suolakiteen mitalla. Käytännössä tarvitset vain pussillisen suolaisia pretzeleitä sekä levyn lahjansaajan lempisuklaata ja joulun koukuttavin ruokalahja on valmis!

suklaapretzelit

Suolaisen ja makean jumalainen liitto on hivellyt kieltäni ja mieltäni aina. Jos jälkiruokalistalla on mainittu suolakinuski, valitsen sen aina. Jos suklaaseen on lisätty merisuolaa, olen myytyä naista ennen kuin olen edes ehtinyt avata pakkausta. Suola on olennainen osa monia makeita leivonnaisia, niinpä lusikoin menemään myös sokerisen suolaista lettutaikinaa, syön salaa pullataikinaa, ripottelen piparitaikinan päälle hiukan suolaa ja saattaapa sitä livahtaa myös jäätelön päälle. Hys, älkää kertoko kellekään!

Joten kun mietiskelin millaisia syötäviä joululahjoja tänä vuonna haluaisin kääriä kuusen alle, ei kaupan sipsiosastolla kauan tarvinnut seisoskella. Jossain olin aiempina jouluina vinkin suklaisista pretzeleistä, joten nappasin ostoskärryihin pussillisen minikokoisia rinkeleitä ja päätin kokeilla heti kotiin tultuani, miltä sulaan suklaaseen dipatut suolaiset maistuvat. En malttanut odottaa edes suklaan jähmettymistä, kun jo päätin, että tässä se nyt on, joulun 2022 hittilahja, suklaapretzelit!

suklaapretzelit

suklaapretzelit

suklaapretzelit

Jos et pidä pretzeleistä, voit periaatteessa kuorruttaa suklaalla mitkä tahansa suolaiset sormisyötävät. Dippaa suklaaseen sipsejä, suolakekeksejä, popcornia (on muuten hirmuisen hyvää!) tai vaikka juustonaksuja. Pakkaa purkkiin tai sujauta pussii, solmi ympärille nätti nauha ja yllätä ystäväsi!

Minä suosin suklaissa vegaanisia vaihtoehtoja, niitä löytyy karkkihyllyltä erityisesti tummien suklaalevyjen osastolta. Voit myös sekoittaa erilaisia suklaita keskenään. Minä sekoitin lahjaksi saamaani suklaalevyyn pari palasta ekstratummaa suklaata ja jestas miten koukuttavia näistä sormisyötävistä tulikaan!

Suklaapretzelit

Pussillinen pretzeleitä (150 g)
150 g lempisuklaata
Sormisuolaa koristeluun

Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Vesihauteen rakennat helposti asettamalla metalli- tai lasikulhon poreilevaa vettä sisältävän kattilan päälle vähän niin kuin kanneksi. Sulata suklaa kulhossa välillä sekoitellen ja varo, ettei suklaan sekaan pääse vettä. Suklaan sulaessa valmistele hellan viereen leivinpaperoitu pelti.

Kun suklaa on sulanut kokonaan, kaada pretzelit suklaan sekaan (jos kaikki eivät mahdu kulhoon kerralla, kuorruta ne muutamassa erässä). Ota varrastikku tai haarukka ja nostele suklaalla kuorrutetut pretzelit yksitellen pellille asettumaan. Varmista ennen pellille nostamista, että suklaata on joka puolella ja valuta mahdollinen ylijäämä takaisin kulhoon. Älä nostele suklaapretzeleitä ihan vieri viereen, jotta ne eivät takerru toisiinsa kiinni.

Koristele sormisuolalla tai vaikka värikkäillä nonparelleilla.

Anna suklaan jähmettyä takaisin kiinteään muotoonsa huoneenlämmössä tai vähän viileämmässä. Pakkaa suklaapretzelit sellofaaniin tai lasipurnukkaan ja ilahduta niillä ystäviä, tarhantätejä- ja setiä tai vaikka työkaveria!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.