Viime hetken ruokalahja: suklaasalami

Saitko kutsun joulunviettoon anoppilaan, etkä keksi mitä viedä? Kylmäkassi on täynnä laatikoita ja joulukaloja, mutta jotain pientä makeaa mahtuisi vielä mukaan? Unohda konvehdit ja tee kuten minä: leivo lahjakassiin Kokit ja potit -blogin reseptillä pötkö suklaasalamia!

joulukuusi

Mikä olisikaan täydellisempi ruokalahja! Resepti on yksinkertainen, eikä valmistaminen kestä puoltakaan tuntia. Hae lähikaupasta levy suklaata ja pussillinen vaahtokarkkeja, etsi kaappien kätköistä kourallinen pähkinöitä ja kuivahedelmiä tai -marjoja ja tyhjennä suolakeksipurkin jämät. Ota käden ulottuville myös pätkä tuorekelmua ja desin verran tomusokeria. Tuloksena on epäilyttävästi lihaisaa makkarapötköä muistuttava herkku, joka taatusti herättää huomiota perinteisten joulujälkiruokien joukossa.

suklaasalami

Jos sinua on jo ennen joulua lahjottu lukuisilla konvehtirasioilla, suklaasalamiin saat upotettua halutessasi nekin. Esimerkiksi Fazerin siniset ja tummat suklaat sopivat suklaasalamiin mainiosti. Suolaisiksi muruiksi käyvät mitkä tahansa rapsakat keksit tai vaikka gluteeniton näkkäri, jota itse murensin massan sekaan. Käytä luovuuttasi, sillä tärkeimmät elementit uskottavan ulkoasun kannalta ovat suklaa ja vaaleat vaahtokarkit.

suklaasalami

Kokkipottilan suklaasalami

200 g suklaata
30 g voita
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1 dl suolaisten keksien tms. muruja
1 dl kuivattuja hedelmiä tai marjoja
1 dl pieniä vaahtokarkkeja
Koristeluun tomusokeria

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Murustele sillä aikaa keksit, rouhi pähkinät ja pieni kuivahedelmät. Sekoita suklaan joukkoon ensin nämä ja vasta viimeiseksi vaahtokarkit, jotta ne eivät sula liian lämpimän suklaan joukkoon. Sekoita varovasti ja kaada koko hoito kaksinkertaisen tuorekelmupalan päälle.

suklaasalami

Paketoi massa pötköksi ja kiristä paketti kiertämällä tuorekelmun päät tiukaksi esim kuminauhoilla. Anna jähmettyä viileässä. Kun suklaa on jähmettynyt voit avata kelmun ja hieroa pintaan tomusokeria. Kääri suklaasalami sen jälkeen voi- tai leivinpaperiin ja sido päälle jouluinen nauha koristamaan pakettia.

Säilytä suklaasalami viileässä ja nosta se huoneenlämpöön pehmenemään puoli tuntia ennen tarjoilua. Nosta suklaasalami jälkiruokapöytään ja seuraa hihitellen hämmentyneitä ilmeitä ja kummastelevia kommnetteja.

suklaasalami

Ps. Jos suklaa ei nappaa, hyvä ja helppo viime hetken ruokalahja on myös pussillinen lakritsimanteleita, joiden reseptin on julkaisin tasan vuosi sitten.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.