Flunssaisen joulutervehdys

Ajelemme parhaillaan moottoritietä pohjoiseen. Alla on laina-auto, jolla siirrymme sukulaisilta toisille. Tuttu joulukaava pitää pintansa, vaikka useasti olemme suunnitelleet rikkovamme sen viettämällä pyhät kahdestaan.

Takkatuli

Aatonaaton aamuna makasin kotisohvalla vällyjen alla. Kurkkua jomotti, poskionteloita särki ja pää oli tukossa. Yritin auttaa miestä karjalanpiirakoiden pulikoinnissa, mutta olo oli niin heikko, että pelkäsin pyörtyväni. Tunnollinen tyttö sairastaa joululomalla.

Joulukuusi

Vaikka tiesin, että meitä jo odotettiin yhteisen pöydän ääreen, olisin tuona hetkenä halunnut jäädä niille sijoilleni. Joulukuusen katveeseen, ikkunassa roikkuvan paperitähden himmeään valoon. Sen sijaan pakotin itseni kokoamaan kimpsut ja kampsut ja lähdin buranan voimin matkaan.

Tonttuovi

Navigaattori arvioi, että olemme perillä 11:49, sopivasti ennen joulurauhan julistusta ja perinteeksi muodostunutta Lumiukko-animaatiota. Riisipuuro höyryää, enkelikello heläjää ja joulukuusi odottaa vielä koristeitaan. Siskojen lapset eivät meinaa malttaa mieltään. Pukkia odotetaan jo, vaikka iltaan on vielä aikaa.

Joulukuusi

Mieli rauhoittuu viimeistään kynttilöin valaistussa joulusaunassa. Koko suku pukeutuu parhaimpiinsa ja takkaan sytytetään tuli. Ulkona tuikkivat jäälyhdyt. Vedän jalkaani uudet villasukat ja hörpin kuumaa glögiä vierelläni rakkaat ja paketillinen nenäliinoja.

Lyhty

Hyvää ja rauhallista joulua!

4 kommenttia artikkeliin ”Flunssaisen joulutervehdys

  1. Kiitos Pia tästä vuodesta ja teksteistä, jotka ovat monenlaisia, välillä nerokkaita, välillä pitää miettiä ja joskus muutan jopa mielipiteitäni. Koskaan ne eivät jätä oloa tyhjäksi, vaan niissä on aina se jokin. Ei yhtään turhaa ja hömpänpömppää juttua ?.
    Kiitos. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta. Parane pian ?

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.