Juhannus tulee, oletko valmis?

Viime vuonna juhannuksen aikaan vatsa oli sekaisin ja pää pyörällä. Olin luvannut viettää keskikesän juhlaa viikkoa aiemmin tapaamani miehen kanssa, koska kummallakaan ei ollut juhannussuunnitelmia. Mielummin kaksin kuin yksin. Takana oli kolmet treffit ja olo oli luottavainen. Silti jännitti.

Kaikki sujui omalla painollaan. Paistoimme ahvenia ja maistelimme viiniä. Uskaltauduimme juhannussaunaan ja sen jälkeen Kivinokalle tansseihin. Ihmisiä oli paljon, muttei liikaa. Törmäsimme tuttuihin ja esittelimme toisemme ensi kertaa. Kuplaviini oli kylmää ja seuralaisen kainalo lämmin. Kokko roihusi ja laskeva aurinko värjäsi vanhankaupunginlahden vaaleanpunaiseksi. Soutuvene lipui hiljalleen ohi ja minun Helsinkini näytti parastaan.

WP_20150619_22_51_52_Pro

Tänä vuonna kainalossa on sama mies ja edessä mitä todennäköisimmin kaupunkijuhannus. Ehkä menemme heti aamusta torille. Lusikoimme aamupuuron, ostamme kesäkukat parvekkeelle, mansikoita ja saunavihdan. Palaamme kotiin kalatiskin kautta. Syömme, juomme ja saatamme hieman humaltua. Pyöräilemme kokkorantaan, repussa eväät ja untuvatakki. Aurinko laskee, elävä tuli räiskyy ja rätisee ja kaupunki on meidän.

auringonlasku

Missä tahansa sinä mittumaariasi vietät, syödä pitää. Laita huvipuistopaprikat marinoitumaan jo tänään. Sekoita tsatsiki muhimaan huomenna aamulla.

Jos olet mökillä ja raparperipuskat rehottavat valtoimenaan, grillaa raparperisiikaa. Sen valmistaminen onnistuu vaikka nuotiolla, kun kääräiset kalan folion lisäksi riittävän moneen kasteltuun sanomalehtikerrokseen. Kaupunkioloissa osta lihatiskistä kunnon entrecoteet.

pavlovat

Pyöräytä jälkiruuaksi mutakakku tai oikaise ja hanki kaupasta valmiita minimarenkipohjia ja koristele ne mascarponevaniljavaahdolla ja kesän ensimmäisillä mansikoilla.

Kokko kipinöi

Kaada sen jälkeen lasiin lempijuomaasi ja nosta malja keskikesälle yksin, kaksin tai porukalla. Toivon, että juhannuksesi on hyvä ja mielesi aurinkoinen. Ihanaa mittumaaria!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.