Elämä voittaa

Muistatteko tämän?

Minun mielessäni Becca ja Corky yhdistyvät kaurakekseihin. Sellaisiin tajuttoman rasvaisiin, pellille pitsisen ohuiksi levinneisiin ja siirappisiin kaloripommeihin. Jostain syystä ohjelmaa ei voinut katsoa ilman niitä. Sarja ja keksit olivat erottamaton pari, kuten lauantai-illan Pätkis-piirretyt ja jäätelökin. Siinä sitten rivissä sohvalla murusteltiin koko perheen voimin.

Aikuisena en ole onnistunut toistamaan reseptiä samanlaisin lopputuloksin, vaikka ohje on äidiltä saatu. Joko taikina ei leviä riittävästi tai sitten keksit eivät ole tarpeeksi tahmeita. Jossain mättää. Auttaisikohan, jos laittaisin taustalle pyörimään Elämä voittaa? Vai olisinko niin onnekas, että kommenttilootasta löytyisi kohta täydellisten pitsikaurakeksien ohje?

PS. Elämä tosiaan voittaa, etenkin kun juuri äsken sain puhelun, jossa kerrottiin lauantaina kadonneen lompakkoni löytyneen Flamingosta. Huhhuh, tais olla tämän tytön juhlimiset vähäksi aikaa tässä.

6 kommenttia artikkeliin ”Elämä voittaa

 1. Mä niin muistan tämän! Saiskohan uusintana, jos pistäisi ylelle toivomusta 🙂 Vai miltä kanavalta tulikaan. Voitaisiin kokoontua taas siskojen kanssa sitä seuraamaan, samalla testaten erilaisia pitsikaurakeksiohjeita etsien sitä oikeaa. Tunnelmalla tuppaa usein olemaan merkitystä niiden parhaiden makuelämysten syntymiseen 🙂

 2. Siskosi mukaan tällä ohjeella ainakin tuli hyviä 😀

  Lasten hyvät kauralastut (48 kpl)
  100 g voita
  1,5 dl sokeria
  1 muna
  3 dl kaurahiutaleita
  1 rkl vehnäjauhoja
  1 tl leivinjauhetta

  Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri. Ota kattila pois levyltä. Sekoita kaurahiutaleet, venhäjauhoja ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää sitten kaikki kattilaan ja sekoita hyvin puuhaarukalla. Anna taikinan seistä 10 min. Laita pellille 12 kokkaretta etteivät leviä yhteen. Paista noin 8 min 200 asteessa kullanruskeiksi. Säilytä suljettuna tiiviissä tölkissä (jäähtyneinä).

  Tämän ohjeen siis olen näillä sanoilla kirjoittanut noin 10-12-vuotiaana, ja ohjetta koristamaan olen piirtänyt nuottiavaimen ja nuotteja 😀 Ohjeen autenttisuutta lisää muutama rasvatahra ja kulunut muste.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.