Mitä googlen hakuhistoria kertoo minusta – 10 viimeisintä hakusanaa

Mikä minua kiinnostaa? Jos Googlen hakuhistoriaa on uskominen, ovat sipsit, mökkeily, autot, olut ja hotellit kiinnostuksen kohteiden kärkikymmenikössä. Riippuen tulkinnasta kaksi tai kolme viidestä on oikein. Selitetäänpä siis pikkuisen, tässä tulevat ne kymmenen hakusanaa, jotka syötin Googlen kaikkitietävään koneeseen viime maanantain aikana. Samalla sohaistaan kaksi kärpästä yhdellä satunnaisella iskulla, sillä rivien välistä voi hyvinkin löytää vinkkejä siitä, mitä minulle tällä hetkellä kuuluu. Vamos!

happy hamlet

Brick-taikina

Istun minulle plaseeratussa paikassa helsinkiläisessä ravintolassa ja maistelen heidän uusittua menuaan. Annokset ovat jälleen kerran jaettavia, mutta tällä kertaa asia ei ärsytä, onhan kaikkea lautasella kaksi. Alkupalojen parhaan tittelin saavat vuohenjuustolla täytetyt brick-taikinapötköt, jotka tarjoillaan granaattiomenan siementen kanssa. Rapea kuori ja silkinpehmeä sisus, huutavat suussani hallelujaa. On pakko googlettaa, mitä tämä brick-taikina on ja mitä se sisältää. Haluan tehdä näitä myös kotikeittiössä.

Jos nyt oikein ymmärisn brick-taikina on pohjoisafrikkalainen erikoisuus, joka valmistetaan vehnästä, vedestä, öljystä ja suolasta nopeasti pannulla paistaen. Voi olla hankala toteuttaa kotioloissa, mutta aion yrittää. Sivistäkää viisaammat, jos olen väärässä!

Nallesipsit

Samaisessa pöydässä puheeksi tulevat nallesipsit. Siis mitkä? Samaa minäkin kysyin. Kuulemma Lidl on palauttanut valikoimiinsa joskus aiemmin sieltä poistuneet nallen pään muotoiset raksut, jotka muistuttavat maultaan kickers-sipsejä ja ilmeisesti myös linssisipsejä. Google kertoo, että jopa Hesari oli tehnyt jutun siitä, kuinka tuote aiheutti ryntäyksen kauppoihin ja kuinka sipsejä on kuulemma jopa diilailtu sosiaalisen median ryhmissä.

Siis mitä ihmettä? En ole kuullutkaan koko nallesipseistä saatika että olisin rynnännyt jonottamaan niitä. Onko nallesipsi uusi ämpäri? Joku muukin hittituotetta on googlaillut, sillä kun hakukenttään kirjoitti nalle, ensimmäisenä tarjottiin sipsejä. Tai sitten Google vain kuuntelee herkällä korvalla. Joka tapauksessa, en tykkää sipseistä, joten tuskinpa nämä nallukatkaan minua onnistuisivat käännyttämään. Jätän ne kauppaan suuremmille sipsihirmuille hamstrattaviksi.

Samsung s9

Happy Hamletin ruokavalokuvausworkshopissa kollegat onnistuivat ottamaan kännyköillään sellaisia otoksia, että kateeksi kävi. Laskeuduttuani maan pinnalle maalaisranskalaisesta taivaasta, aloin haaveilla puhelimesta, jossa on oikeasti hyvä kamera. Kyselin tutusta viestintätoimistosta testilaitetta, ja he ehdottivat Samsungin viime vuoden mallia, sillä uusimmat kännykkämallit olivat jo tehokkaasti kierrossa. Googletin kännykän ja näytin vihreää valoa. Tänään noudan laitteen testiin, saapa nähdä millaisia kuvia sillä aikaan saan!

happy hamlet

Stockmann exclusive

Postiluukusta kolahti paksu kirje, joka sisälsi hopeisen Stockmannin luottokortin. Huuli pyöreänä ihmettelin, mistä on kyse, sillä edellinen peruskorttini ei todellakaan ole mennyt vielä vanhaksi. Hakukone kertoi, että exclusive-tasolle siirretään automaattisesti, jos ostot ylittävät vuoden sisään tietyn summan. Luulin, että muoviläpyskää pitäisi vinguttaa rajasumman edestä Stockmannilla, joten en todellakaan odottanut päivitettyä korttia. Kävi ilmi, että kaikki luottokorttiostot lasketaan, eikä ostopaikalla ole väliä. Tätä menoa nousen korkeimmalle tasolle vielä tämän vuoden aikana.

Mökki vuosivuokralle

Rakas vuosivuokramökkimme on ollut kovassa käytössä nyt kaksi kokonaista kesää. Pari viikkoa sitten saimme suruviestin, kun omistajat sanoivat aikovansa ensi kesänä käyttää mökkiä enemmän omaan lomailuunsa. Pienien itkujen jälkeen ryhdyimme etsimään uutta kohdetta. Selasimme tositarkoituksella myös myytäviä mökkejä, mutta ainakaan vielä ei mitään tarttunut haaviin. Maanantaina palasin ajatuksen pariin, mutta tuuri ei ollut yhtään sen parempi. Voi siis olla, että ensi vuonna vietämme ainakin osan kesästä kaupungissa, jos uutta vuosivuokramökkiä ei löydy, eikä omistaja yllätä ja tee täyskäännöstä. Sormet ristiin, että joku ratkaisu mökkitilanteeseen löytyy, sillä paluuta normikaupunkikesään ei enää ole.

happy hamlet

Turun kaupungin työkeskus

Kesällä ehdin pariin otteeseen Turkuun ja niistä toisena satuin silmäilemään Turun kaupungin työkeskuksen tuottamia tekstiilejä. Ihastuin kalakuosiseen esiliinaan ja patakintaisiin, mutta en tietenkään ostanut niitä siltä seisomalta. Jälkeenpäin alkoi harmittaa, ja siksi palasin aiheen pariin. Vielä ei selvinnyt, miten kalakintaat saadaan Turusta Helsinkiin, mutta jatkamme keskustelua, kun työpajavastaava palaa lomiltaan.

Autonvuokraus Kemijärvi

Matkustamme siskoni kanssa parin päivän päästä yöjunalla Sallatunturiin patikoimaan ja ihailemaan ruskaa. Kuten aikaisempinakin vuosina, meidän oli tarkoitus hypätä Kemijärveltä lähtevään yhteysbussiin, mutta selattuani Salla-aiheisia somekuvia päädyinkin googlettamaan, olisiko Kemijärvellä autovuokraamoa. Kumipyörällä myös kauempana olevien kohteiden saavuttaminen olisi helpompaa, eikä tarvitsisi kauppareissullakaan olla kummitädin kyytien varassa. Vuokraamo löytyi, mutta neuvotelut ovat vielä kesken. Autoja kuulemma on vähänlaisesti, joten varmuutta oman ajopelin vuokraamiseen täytyy vielä hetki odotella.

Sähköauto sallatunturi

Edellä mainitun syyn vuoksi selvittelin myös sähköauton vuokraamista Sallatunturista. Auto on, mutta sitä vuokrataan vain kahdeksi tunniksi kerrallaan. Kauppareissun sillä hoitaa, mutta muuten siitä ei kamalasti hyötyä ole. Pakko silti nostaa hiihtokeskusyrittäjälle hattua, että tällainenkin vaihtoehto on olemassa!

Tampere hotellit

Sisko suunnittelee viettävänsä uutta vuotta kahdestaan poikaystävänsä kanssa ja kyseli minulta vinkkejä kivoista hotelleista parin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Ajattelin heti Tamperetta, mutta en muistanut mikä oli sen kotoisan pikkuhotellin nimi, josta itsekin haaveilen. Selvisihän se, heti ensimmäisillä hakusanoilla: Lillan. Hotellin sivuja selailtuani päätin, että haluan sinne seuraavan vuoden aikana. Tampere, täältä tullaan!

Brewdog raspberry blitz

Piti päättää, minne mennä ystävän kanssa yksille ja päädyin googlettamaan erään baarin juomalistaa. Bongasin Brewdogin alkoholittoman hapanoluen ja kiinnostuin. Googlasin lisätietoja ja lisäsin tölkin seuraavalle ostoslistalleni. Yhdet otettiin lopulta lähikorttelissa, mitäpä sitä kauemmaksi turhaan lähtisikään.

happy hamlet

Että tämmöistä tällä kertaa, nyt olet varmasti ainakin vaaksan verran viisaampi. Mitä sinä hait viimeksi googlella ja mitä se kertoo sinusta? Alkuperäisestä postausideasta kiitos MouMoun Iinalle!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.