Punaista jaffaa?

Terveiset sairastuvalta. Täällä sitä pötkötellään peiton alla läppäri sylissä. Flunssa selätti, vaikka kuinka pyristelin vastaan.

WP_20150327_07_20_56_Pro

Lapsena paras lääke tautiin kuin tautiin oli punainen jaffa. En oikein vieläkään tiedä miksi. Kompensoitiinko limpparilla pahaa mieltä vai varmistettiinko vain, että verensokeri pysyy riittävän korkealla? Vai oliko se ainoa neste, jota suostuimme juomaan? Omissa muistoissani jaffa liittyy eritoten vatsatautiin, vaikka nykytietämyksen mukaan hiilihappoinen ja supersokerinen juoma taitaa olla pahin mahdollinen troppi vatsavaivoihin. Silti vieläkin pelkän punaisen jaffapullon näkeminen parantaa oloa. Ihmisen mieli on ihmeellinen.

Aikuisena hörpin lempeämpiä lääkkeitä, kuten mustikkakeittoa ja vatsaystävällisiä smoothieita. Flunssaa lievennän inkiväärillä, sitrushedelmillä ja hunajalla sekoitettuna kuumaan veteen. Avaa nenän ja hellii kipeää kurkkua. Resepti on yksinkertainen: viipaloi mukin pohjalle rutkasti tuoretta inkivääriä, pilko pari sitruunan tai limen lohkoa ja kaada kaiken päälle kiehuvan kuumaa vettä. Lisää reilu teelusikallinen hunajaa ja anna hautua hetki pieni. Siemaile varovasti, ettet polta suutasi. Ja parane pian!

2 kommenttia artikkeliin ”Punaista jaffaa?

  1. Mä hiukan korjaisin tuota sun reseptiä jos sallit…hunajaa ei kannata laittaa ihan kiehuvaan veteen, vaan vasta sitten kun vesi on hiukan jäähtynyt, kiehuva vesi tappaa hunajassa olevia hyviä ominaisuuksia kuulemma, tämä tieto on ihan ”hunajafarmarilta” saatua. Muuten resepti on kyllä oivallinen, itsekin tullut tehtyä. Välillä pelkkää sitruuna- tai piparminttuhunajaa (Korpiahon hunaja/Hunaja-aitta) ja kuumaa vettä.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.