Grillattu vesimeloni – viileän kesäpäivän pelastaja

Kolme päivää hellettä ja aurinkoa. Lämpö nousee samaa tahtia kuin huoli heinäkuun sääennusteesta. Mitä jos Suomen kesä olikin tässä, mitä jos lämpimiä päiviä annetaan meille vain muutama? On pakko pelata varman päälle ja mahdutettava näihin päiviin kaikki mahdollinen. Moottoripyörä, ystäviä, jäätelöä, terassi, skumppaa, fillari, treffit, viiden ruokalajin illallinen, lättyaamiainen ja melontaretki Mustasaareen. Ekoja kertoja ja jännittäviä kokemuksia. Jos kesä on tässä, tiivistetään se sitten yhteen viikonloppuun.

Ruokaakin tehtiin, pääosassa oli tällä kertaa grillattu vesimeloni. Siis että vesimeloni grilliin, ei kai sitä oikeasti voi parilalle paiskata? Kyllä kuulemma voi, joten pakkohan sitä oli kokeilla. Ohjeesta riittää neljälle herkkusuulle. Resepti on Glorian Ruoka & Viini -lehdestä jo parin vuoden takaa, ja se on niin helppo ja nopea, että kokkauksesta selviää, vaikka kokemusta hellan äärestä olisi mitätön määrä. Kokeile vaikka!

grillattu vesimeloni

Grillattu vesimeloni

1 keskikokoinen punasipuli
ruokaöljyä (oliivi- tai rypsi-)
4 rkl vaaleaa (tai tummaa) balsamicokastiketta
800–1000 g kuorellista, siemenetöntä vesimelonia
100 g kovaa ricottajuustoa

Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi ja kuullota nopeasti öljyssä. Kumoa pieneen kulhoon, lorauta päälle balsamicoa ja anna maustua ainakin vartti. Leikkaa vesimeloni noin sentin siivuiksi ja raasta ricotta. Kuumenna grillin parila ja voitele se öljyllä. Minä en omista grilliä, joten kaivoin kaapista parilapannun. Paista meloni kuumalla pannulla nopeasti molemmilta puolilta. Kasaa lautaselle ensin melonipalat, sitten marinoitu sipuli ja päällimmäiseksi ricottaraaste. Tämä ei ensin maistunut oikein miltään. Kunnes maistui, eikä syömistä olisi millään tahtonut lopettaa!

Grillattua vesimelonia

Tårta på tårta: surauta seuraksi Jotain maukasta -blogin melonimargarita! Heitä blenderiin litra vesimelonin paloja, kahden limen mehu, 2 rkl ruokosokeria, 3/4 dl tequilaa ja 4 dl jääpaloja. Viinakset voi jättää pois tai määrää vähentää, hyvää tulee ilmankin. Jos käytät sauvasekoitinta, varo ettei homma leviä pitkin seiniä, kuten minulla melkein kävi. Kaada isoihin laseihin, joiden pohjalla on jäitä. Juo pillillä ja varo ettet jää koukkuun!

melonidrinksut

In your face matalapaine ja sateiset päivät! Kieltäydyn luovuttamasta ja puen tänäänkin päälleni kesämekon. Sillä minulle kesä on mielentila. Kun asenne on kunnossa, aurinko paistaa pilvisimpänäkin päivänä.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.