Mittumaarin mansikkainen halloumisalaatti

Tällä hetkellä putsaan ja puunaan kotikoloa vimmattuna. Aion viettää keskikesäistä valon juhlaa keskellä kivikaupunkia hyvässä seurassa omassa kotona. Jännittää niin vietävästi, sillä olemme tavanneet toisemme vasta kolme kertaa. Neljänsien treffien ohjelmassa on torikahvit Hakaniemessä, rupatteluhetki kalakauppiaan kanssa, juhannussauna (iik!), erinomaista yhdessä kokattua ruokaa, muutama lasi viiniä ja kokkotuleen tuijottelua, jos maltamme ihmisten ilmoille lähteä.

Juuri nyt imuri odottaa malttamattomana keskellä olohuoneen lattiaa, mutta odottakoon. Jos uusi tuttavuus pelästyy sohvan alla asustavia pölykoiria, ei meitä todennäköisesti ole luotu toisillemme. Unohdan imurin, kaadan itselleni pikkuisen kaadon viiniä ja istun hetkeksi läppärin ääreen. Tässä tulee suosikkikesäsalaattini, nappaa resepti talteen ja hurmaa itsesi tai ystäväsi kesän pisimpänä yönä.

mansikkainen halloumisalaatti

Mittumaarin mansikkainen halloumisalaatti (ainakin neljälle grillimätön kylkeen)

1 paketti halloumia
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 rasia mansikoita
1–2 avokadoa
mitä tahansa vihreää salaattia
loraus balsamicosiirappia

Viipaloi halloumi ja paista viipaleet grillissä tai kuivalla pannulla. Huuhdo salaatti, jos pelkäät etanoita, hämähäkkejä tai muuta proteiinilisää, ja revi se kulhoon. Minä en huuhdo, paitsi jos salaatti on kovin multaisaa. Lismaiset osat kannattaa jättää käyttämättä, revi kulhoon siis vain rapeat salaatinlehdet. 😉 Puolita kirsikkatomaatit ja mansikat, pilko avokado(t) ja lisää paistettu ja suupaloiksi pienitty halloumi. Sekoita koko hoito ja valele päälle balsamicosiirappia ja oliiviöljyä, jos siitä tykkäät. Basilikaa tai vaikka tuoretta minttua voi heitellä päällimmäiseksi, jos yrttipuskia sattuu tontilla, parvekkeella tai ikkunalaudalla kasvamaan.

Jos satut olemaan sekasyöjä, suosittelen grillaamaan salaatin kylkeen vielä kunnon entrecôte-pihvin. Kasvissyöjä herkuttelee vaikkapa marinoidulla munakoisolla tai grillatulla tofulla. Salaatin ja entrecoten rouhea kombo herätti ihastusta ja maistui mainiolta myös tasan vuosi sitten, prejuhannusta juhliessa, kun tämä tuore vaimo keräsi pisteitä lautasen kokoisilla lihakimpaleilla hämärtyvässä Haarajoen illassa. Varsinaista juhannusta vietettiinkin sitten Eiffelin kupeessa ranskalaisessa ruokataivaassa.

Kun mansikkainen halloumisalaatti kylkiäisineen on viimeistä salaatinlehteä ja balsamicon tippaa myöten syöty, kääriydy vilttiin tai untuvamakuupussiin, valele itsesi hyttyskarkoitteella, kaada itsellesi vielä yksi lasi kuohuvaa ja ihaile hiipuvaa kokkoa tai nousevaa aurinkoa. Nauti valoisasta taivaanrannasta, parhaasta seurasta ja lintujen kosikonserttia. Suomen kesä, se on täällä nyt!

Kokko kipinöi

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.