Bloggaajan identiteettikriisi + Matkamessujen lippuarvonta!

Siitä onkin aikaa kun viimeksi olen mennyt nukkumaan puoli neljältä yöllä. Ehei, viime yönä en palaillut baarireissulta, vaan säädin silmät ristissä blogin toiminnallisuuksia ja ulkoasua. Ensimmäinen versio saatiin ulos puoliltaöin, mutta sitten jokin meni pieleen, uuden palvelimen tietokanta piti putsata ja asentaa uusiksi. Sinne meni kolmen tunnin vaivalla väännetty ja mukautettu blogipohja, humps vaan ja heippa. Aamukahden aikaan tietokanta osoitti elonmerkkejä ja pääsin aloittamaan alusta. Toinen yritys sujui sutjakammin ja tadaa – elossa ollaan!

mustikkaglögin mausteet

Lukijan näkökulmasta muutos on toistaiseksi pienen pieni. Muutama väri on vaihtunut ja sivupalkki eroaa hieman entisestä. Suurin muutos on varmasti tapahtunut tämän bloggaajan pääkopassa. En ole enää riippuvainen wordpress.comin ylläpidosta tai rajoitetusta palvelintilasta enkä blogiteeman fiksatusta ulkoasusta. Kukaan ei tyrkkää mainoksia (tai mitään muutakaan) tekstieni sekaan ilman lupaa. Pystyn itse vaikuttamaan hakukonenäkyvyyteen ja seuraamaan statistiikkaa syvemmällä tasolla. Kaikki on omissa käsissä, myös ne tekniset ongelmat. Pääasia kuitenkin on, että näiden muutosten myötä tunnustan vihdoinkin olevani oikea ja vakavastiotettava bloggaaja!

uudet käyntikortit

Tarkkasilmäiset ovat ehkä huomanneet, että myös blogin otsikkokuvat ovat osittain vaihtuneet. Ruokakuvat ovat saaneet seurakseen Jurmalan loppumattoman hiekkarannan, Pyhätunturin keskitalven auringon sekä Pariisin, sen talot ja taivaan. Blogin nimen alaotsikkoon on siihenkin ujuttautunut uusi sana: reissut. Joululomalla nimittäin räknäilin rahojani, laskeskelin tulevan vuoden matkakassaa ja päätin lopulta sanoa kyllä. Pyhätunturi, Salla, Madrid, Fuengirola, Göteborg, Pariisi, Montenegro ja Malta – kyllä, kyllä ja vielä kerran kyllä!

pariisin kattojen yllä

Nurinkurista, että juuri sinä vuonna, jonka vietän osittaisella opintovapaalla ja kukkaron nyörit on kiristettävä tiukemmalle kuin koskaan, matkustan enemmän kuin parina viimeisenä vuotena yhteensä. Voi olla, että joudun karsimaan jostain muusta, mutta toisaalta.. ehkä reissuvuosi motivoi tekemään asiat uudella tavalla. Haalimaan lisäansioita pienistä puroista, kokeilemaan, etsimään ja löytämään.

simpukat

Reissut näkyvät myös blogissa, kuten ovat tähänkin asti näkyneet. Kuluvana vuonna ne väistämättä saavat palstatilaa aiempaa runsaammin. Tammikuun ensimmäiset päivät olen pohdiskellut, haluanko rajata jatkossa tekstieni aiheet tiukemmin vai kirjoitanko edelleen siitä, mikä elämässä on tärkeintä. Voinko kutsua itseäni rehellisesti ruokabloggaajaksi, jos kirjoitan myös matkoista tai toisinpäin? Kuka minä olen ja mikä on blogin genre?

heijastus

Kunnes minulle valkeni. Ruoka, reissut ja rakkaus, eivät ne toisiaan sulje pois, ne nojaavat toisiinsa ja tekevät blogista rikkaamman. Niistä minä kirjoitan jatkossakin. Laveasti, leveästi aiheita tulkiten. Rajaamatta suuremmin, punaista lankakerää kainalossa kuljettaen. Päälleni puen ruokabloggaajan esiliinan, joka pakataan tuon tuostakin matkabloggaajan kapsäkkiin.

varpaat lautalla

Haluan kirjoittaa siitä miltä itse leivottu ruisleipä maistuu ja siitä, miten parvekkeella kasvatettu chili nostattaa hikipisarat poskille tai siitä, kuinka hillittömän hyvältä vastapoimitut mansikat tuoksuvat. Siitä, kuinka lumi narskuu suksien alla, siitä, kuinka Pariisin parhaimpia croissantteja todellakin kannattaa jonottaa, tai kuinka purjevene halkoo Adrianmeren turkooseja aaltoja. Siitäkin, kuinka mahtavaa on jakaa maanantait ruoanlaittoa rakastavan insinöörin kanssa ja siitä, kuinka ihanaa on kattaa pöytä ja kutsua ystävät syömään.

liput matkamessuille

Passit ja matkaeväät esiin, tästä lähtee (ruoka)reissujen vuosi 2017!

Matkamessulippujen arvonta!

Millaista sisältöä sinä blogiini toivot? Voiko ruokabloggaaja olla myös matkabloggaaja? Kerro, kommentoi ja ehdota rohkeasti, sillä kaikkien kommenttilootaan puumerkkinsä jättäneiden kesken arvon kaksi lippua tulevan viikon Matkamessuille, jotka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 20.–22.1.2017. Arvontaan voi osallistua tiistaihin 17.1. klo 23:59 asti, liput arvotaan keskiviikkoaamuna. Pääsyliput ovat noudettavissa Messukeskuksen pääsisäänkäynniltä, jossa ne odottavat voittajien nimillä merkittyinä.

postikortteja maailmalta

ps. Kevään kuluessa ulkoasu uudistuu edelleen. Tavoitelistalla ovat ainakin oma logo, kevyemmät elementit ja selkeämpi kategoriajako. Myös yksinkertaisesta reseptiarkistosta haaveilen. Pienin askelin kohti suuria unelmia.

35 kommenttia artikkeliin ”Bloggaajan identiteettikriisi + Matkamessujen lippuarvonta!

 1. Samoja asioita pohdinnassa täällä! Jonkin sortin matkabloggaajana olen tässä tuskaillut, kun en ole yhtään mukana tässä matkamessukuviossa. eikä oo niitä käyntikorttejakaan. mutta ehkä pitää vaan kirjoittaa siitä mistä tuntuu ja mennä sinne minne nokka näyttää 🙂

  • Mitäs me oman tien kulkijat! Parasta sisältöä tulee taatusti, kun tekee sitä mikä omalta tuntuu. Turha yrittää änkeä itseään samaan muottiin muiden kanssa ja hiihtää perässä. Suksien kärjet kohti umpihankea ja eteenpäin!

 2. ??blogi on hyvä juuri sellaisenaan. Matkoista ja paikoista kuulen mielellään lisää? myös kaikki tapahtumat kiinnostavat erityisesti?Valmistuinhan juuri syksyllä tapahtumatuottajaksi??
  Nostan hattua bloggaajille, että aika riittää kirjoitteluun. Mulla se jää tosi vähälle.?

 3. Laulun sanoja mukaellen: ”Hei ihana, pysy sellaisena kuin olet, älä ikinä muutu” 🙂

  • Jos jokin on pysyvää, se on muutos, mutta ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. Hiihdän vastedeskin omaa latuani. Kiitos tsempistä! 🙂

 4. Ehdottomasti voi olla sekä ruoka- että matkabloggaaja! Ruokahan kuuluu olennaisena osana matkailuun 😉

 5. Blogisi on tosi mukava ja kaikki aiheet puhuttelee. Laitamme kyllä ruokaa – omasta mielestäni kohtuu hyvää, mutta repertuaari on suppea. Matkoista ja rakkaudesta on mukava lukea. Olemme ”harrastaneet” matkailua ja TripAdvisor:n omat matkat kartassa on nyt 175 kohdetta 45 maassa ja matka jatkuu… Olet sitten näemmä siirtynyt jollekin suomalaisen operaattorin serverille. Se on hienoa. Kun haluaa säätää, niin sitten saa – tai pitää säätää. Onnea valitsemallesi kiviselle polulle 😉

  • Heh, kiitos! Toistaiseksi olen onnistunut väistämään suurimmat kivenmurikat, täytyy pyrkiä siihen jatkossakin. 😉 Teillä on aikamoinen lukema plakkarissa, siinä on tavoitetta meillekin!

 6. Ruokabloggaaja voi olla matkabloggaaja! Reissuillahan yksi parhaista asioista on ruoka (ja ruokakaupat!), joten reissuraporteissa ruoka tulee luonnollisena osana. Suunnitelmat kuulostavat siis todella hyvältä!

  • Huojentavaa kuulla kannustavia kommentteja, astun siis reippaasti välillä matkabloggaajan saappaisiin, enkä pyytele keneltäkään anteeksi! Torit, marketit, kauppahallit, bistrot, trattoriat ja tapas-paikat, täältä tullaan! Kiitos kommentistasi Mimosa, toivottavasti viihdyit matkamessuilla!

 7. Heippa; Toivon, ettei blogisi muutu yhden asian blogiksi. Vaikka eniten tykkään, ehkä, muusta kuin ruoka- tai matkajutuista, niin se tekstihän se jutun mielenkiintoiseksi tekee ja miten sen tarjoilet. Eli kirjoita mistä vaan, kyllä minä luen ja heti uutta odotan. Kunhan vaan kirjoitat yhtä hyvin kielellisesti. Sen sinä osaat. En siis keksi mitään uutta, jatka samalla linjalla monipuolisesti. Ja kirjoita, mistä itse tykkäät, siitä syntyy hyvä blogisi. ?

  p.s. jos arvonta osuu kohdalle, laita liput jollekin toiselle, eivät jää sitten käyttämättä

 8. Olen pitänyt kaikesta lukemastani. Ilman muuta ruokaa, matkoja, tunteita ja tunnelmia. Ja miksei kirjojakin. Hyvän blogin viehätys on mielestäni juuri siinä, että se on tekijänsä näköinen eikä suotta puristaudu muottiin.

  • Yritän olla puristautumatta muottiin tai mihinkään muuhunkaan rajattuun tilaan. Kirjat pysyvät mukana työn puolesta, vaikka eivät blogin ydintä olekaan. Mielelläni annan lukuvinkkejä hyviksi havaituista opuksista. Kiitos kommentistasi, Sinikka!

 9. Ruoka- ja matkablogi sopii hyvin yhteen. Itseäni ainakin kiinnostaa reissuillani erityisesti maan ruokakulttuuri ja olisi hienoa jos ruokaa käsiteltäisiin enemmänkin matkailun yhteydessä 🙂

  • No sehän se minuakin kiinnostaa, joten ruuan ja reissujen yhdistäminen taitaakin tapahtua varsin luontevasti! Mukavaa, kun jätit kommentin!

 10. Hei, tämä blogisi on juuri niin elämän makuinen, että kaikkea sopivassa suhteessa. Mukava lukea sinun soljuvaa kirjoitustapaa.

 11. Reissut, ruoka ja rakkaus pysykööt aiheinasi monipuolisesti edelleen. Ja mikä ilo onkaan lukea aina niin huoliteltua tekstiä. Arvostat selvästikin meitä lukijoita, kun julkaiset vain viimeisteltyjä tekstejä unohtamatta korkealaatuisia kuvia. Kiitos!

 12. Voit aivan varmasti olla myös matkabloggaaja. Sinulla on ihana tapa kirjoittaa ja blogissasi on rauhallinen ja hyvä fiilis. Kiitos leppoisista lukuhetkistä.

 13. Vaikka tunnelmat tekstissä ja kuvavirrassa ovat tärkeitä, olen konkretian ystävä. Ruokafiilistely, joka päättyy reseptiin, on juuri sellaista tekstiä, jota haluan lukea. Konkretiaa ovat myös ravintola-, kulttuurikohde- ja shoppailuvinkit kotinurkilta ja kauempaa. Jos itse on suuntaamassa samoille kaduille, voi tauon tarpeessa yrittää bongata bloggaajan mainitseman kahvilan, jossa croissant rapsahtaa juuri oikealla tavalla, tai sen pyörryttävän paperikaupan, josta ostaa komeita kirjepapereita, joiden pintaa kynä ei ehkä koskaan kosketa.

  Sitäpä siis toivon, kirjaimia ja kuvia tunnelmista, sekaan punottuna ideoita ruokaan ja reissuihin.

  • Konkretiasta minäkin tykkään ja fiilistelystä silloin, kun se johtaa johonkin. Sellaiset blogit, jossa vain päivästä toiseen fiilistellään kahvikupin äärellä, eivät jää lukulistalleni, vaikka joku toinen niistä varmasti tykkääkin. Kiitos Henna – ideoita, tunnelmia, vinkkejä ja fiiliksiä, niitä löytyy tästä blogista jatkossakin!

 14. No mutta hei, mikä on parempi yhdistelmä kuin ruoka, rakkaus ja reissut? Ei mikään.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.