Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää?

Taivas on paksussa harmaassa pilvessä, loska ja lätäköt loiskuvat, kadut ja jalkakäytävät ovat kaljamalla. Vettä tihuuttaa ja jalka luistaa joka askeleella. Oi pakkaspäivät, tulkaa takasin!

WP_20141226_12_55_04_Pro

Tunnen monia, joille talviaika on yhtä kärsimystä, mutta minä nautin. Ei haittaa, vaikka silmälasien linssit sumenevat bussiin astuessa, pipo valuu vuotaville silmille, paukkupakkanen hiipii iholle tai pukeutuminen ennen ulkoilua lähentelee urheilusuoritusta. Mittari näyttää kahtakymmentä miinusastetta, lumi narskuu huopatossujen alla, hengitys huurtuu hiuksiin, ikkunat ovat aamuisin kuurankukilla ja valo viipyy valkoisilla hangilla. Pulkkamäkeen uskaltautuvat vain rohkeimmat, viima on kylmä ja posket punaiset. Pohjoisen tyttö on tyytyväinen.

WP_20141229_12_36_40_Pro

Kyllä minä kevättäkin odotan. Valon lisääntymistä, luonnon heräämistä ja uusia alkuja. Pidän silti talvesta kiinni vielä hetken. Lähden lappiin ja vähän myöhemmin isommille vuorille Andorraan. Hiihdän tunturin ympäri ja lasken reiteni hapoille. Repussa taukotakki, makkarapaketti, suklaata, termospullollinen kaakaota ja kaksi mukia.

WP_20150306_13_53_43_Pro

ps. Jos normikaakao tuntuu liian makealta, lorauta joukkoon aavistus yhden tähden jalojuomaa. Se taittaa makeuden ja jäähdyttää kaakaon juotavaksi. Toimii!

4 kommenttia artikkeliin ”Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää?

  1. NiiiiiN samaa mieltä. Nautin myös talvesta. Ihana päästä luistelemaan ja laskettelemaan. Ja luonto ! Niin kaunista katseltavaa. Lumesta notkuvat puut, hiljaa leijailevat lumihiutaleet……Saatiin vihdoin ihana talvi ja nyt se jo huuhtoutui pois. Onneksi on vasta tammikuu…vielä on toivoa saada talvi takaisin 🙂

  2. Hei Pia!

    Löysin blogisi viikonloppuna Miikkulaisen kautta. Ahmin kaikki jutut heti ja olen hyvin vaikuttunut. Kirjoitat ihanan herkullisesti ja tykkään tavastasi nivoa tavallisia(kin) reseptejä mitä mielenkiintoisimpiin tarinoihin. Miten erilainen tuleekaan ohrarieskareseptistä, kun sen ympärillä kertoo tarinan! Mäkin alan syödä menkkakipuihin rieskaa 😉 Samaistun myös sinkkuelämää koskeviin kirjoituksiin vahvasti. Aion tehdä lähiaikoina ainakin sitä rieskaa ja myös rahkaletut pääsevät varmasti tämänkin sinkkutytön aamiaispöytään! 🙂

    Kiitos ja hyvää talven jatkoa.

    – Emmi

    • Hei Emmi! Suuren suuret kiitokseni kommentistasi. Olen otettu ja ilahtunut, että löysit tekstieni äärelle! Teen parhaani pitääkseni riman korkealla, vaikka juuri nyt aika ei tahdo millään riittää kunnollisten kirjoitelmien toteuttamiseen. Leppoisia leivontahetkiä ja kiireettömiä rahkalettuaamiaisia sinulle! 🙂

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.