43. hääpäivä

Kahden vuoden kuluttua vanhempani juhlivat safiirihäitä. On käsittämätöntä ajatella, että kaksi ihmistä ovat pysyneet yhdessä ja jaksaneet toisiaan jo 43 vuotta. Ihastuneet, rakastuneet, saaneet ja kasvattaneet neljä lasta, yrittäneet, onnistuneet, lyöneet päätään seinään, nauraneet, itkeneet, ja siitä huolimatta jatkaneet. Koska ovat tahtoneet. Tässä perspektiivissä oma parisuhdehistoriani on pientä puuhastelua. Onneksi eliniän ennuste on lupaava, minullakin on vielä mahdollisuus neljäkymmentävuotiseen yhteiseloon.

Aikuistuttuamme me tyttäret olemme heränneet arvostamaan vanhempiemme tahdon voimaa ja monikymmenvuotista parisuhdetta, jossa edelleen halataan, puhutaan ja pussataan. Ikävöidään ja ollaan ylpeitä puolison saavutuksista. Tsempataan ja seisotaan toisen takana, vaikka mikä olisi.

image

Siksi tänäkin vuonna halusin tehdä heidän hääpäivästään jollain lailla spesiaalin. Muistaa jollain tavalla, ihan vaikka pienestikin. Ostin kalatiskistä kilon ahvenia ja kolusin kotimetsien kantarelli- ja mustikka-apajat. Istutin juhlakalut kotitalonsa terassille ja tarjoilin lasin kuohuvaa, rakkaudella haudutettua ahvenpataa ja jäätelöä tuoreiden marjojen kera jälkiruuaksi.

image

kalapata

ps. Myönnettäköön, että pääkokkina tällä juhlaillallisella hääri eräs hyvinkin potentiaalinen vävyehdokas, mutta siitä lisää joskus myöhemmin. 😉

9 kommenttia artikkeliin ”43. hääpäivä

  1. No voi hyvänen aika kuin kaunis kirjoitus. Tässä on taas voittajaolo. Kiitos tyttareni Pia <3

  2. Kauniisti tehty ? ja kyllä nyt alkoi kiinnostamaan se sinun vävyehdokas ? ilmeisesti hänen pyörän pakkarilla olit??!!

  3. Olenpa tyytyväinen, että kohtasin blogisi! Kokeilemisen arvoisia reseptejä, kivoja kuvia ja ihanan sujuvaa kirjoitusta. Harvinainen yhdistelmä 🙂

  4. Ihanasti kirjoitettu! Äitisi on minulle tuttu purjehduskuvioista. Hänestä on ajan kanssa tullut yksi naisikoneistani. Isäsi olen tavannut muutaman kerran ohimennen. Vanhemmistasi todellakin huokuu kiintymys toisiaan kohtaan. Olet Pia onnen tyttö!

  5. Oi, täällä kyyneleet valuu! Ihanaa että on vielä pitkiä parisuhteita! Myöhäiset onnittelut heille <3!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.