50 metriä rantaviivaa

Seison sammaleisilla kallioilla ja kuuntelen joutsenten laulua. Tuuli käy pohjoisesta ja kuljettaa järven selällä jäälauttoja. Telkkäpariskunta sukeltelee rantavedessä ja lokit kaartelevat puiden rajassa. Saunan uunissa palaa ensimmäinen pesällinen. Vatsanpohjassa kipristelee. Tekisi mieli huutaa tuuleen, että tämä kaikki on meidän!

mökki

Kolmisenkymmentä neliötä punaista tupaa, kymmeniä metrejä rantaviivaa ja laituri tummavetisen järven kainalossa, kahdeksan askeleen päässä lauteilta. Saunan kyljessä pieni verstas ja sateelta suojattu halkovaja. Elämänmittainen unelma kiteytettynä kahteenkymmeneenneljään sanaan.

mökki

mökki

mökki

Kasvihuoneen paikka on päätetty, ja tontin nurkalle käännetään pieni palsta puutarhalle. Perunoita ainakin ja porkkanoita, punajuuria sekä palsternakkaa. Ryytimaa perustetaan mökin eteläseinälle heti, kun ehdimme nikkaroimaan verstaan jämälaudasta kasvatuslaatikoita. Miehen ostoslistalla on sirkkeli ja moottorisaha, minä haluan mummopyörän. Kirpputorikierrokselle lähdetään heti, kun se on mahdollista.

mökki

mökki

mökki

Niin. Matkassa on vielä pieni mutta. Poikkeustila jatkuu, eikä mökille ole menemistä. On kuitenkin välttämätöntä tarkistaa, että kaikki on kunnossa, että avaimet sopivat oveen ja että sähköt on kytketty turvallisesti. Lainaamme siskon mieheltä pakettiauton, pakkaamme sen täyteen tavaraa ja ajamme suoraan punaisen tuvan pihaan. Seuraavana päivänä palaamme takaisin samaa reittiä ja jäämme odottamaan, mikä on mökkikesämme kohtalo. Se on hallituksen käsissä.

mökki

Olen odottanut ensimmäistä kesää ikiomassa paratiisissa koko elämäni ajan. Jaksan odottaa vielä viikon tai vaikka viisi. Mökki ei katoa mihinkään.

6 kommenttia artikkeliin ”50 metriä rantaviivaa

  • Kiitti! Täällä nautitaan parhaillaan, vaikka juuri nyt istutaankin etätöissä sisätiloissa. Mielenrauha on ihan eri tasolla kuin kaupungissa.

 1. Hei; Onnittelut uudesta kesäpaikasta. Se on hienoa aikaa, kun tuollaisen saa. Sitä intoa piisaa vaikka mihin!
  Tuosta toiseksi viimeisestä huussikuvasta…Meillä oli aluksi aivan samanlainen kapula huussin ovessa. Kunnes tuli se päivä, jolloin kapula ilmeisesti lämpimänä kesänä kuivui ja loksahti ulkopuolelta lähes kiinni, minä sisäpuolella. Sen jälkeen on ollut hakanen kummallakin puolella. Ja itse asiassa vanha ötökkäverho ovessa, että voi istuksia ovi auki, suunta kun on pellolle.😄
  Nautinnollista kesän odotusta. Kyllä se tulee kuten hyttyset, peipot, kirjosiepot jne. Onhan teillä linnunpönttöjä? Niistä vasta on iloa! Kuka pesii, ajaako kirjosieppo sinitintin pesästä…
  Kevät on ihan parasta aikaa

  • Kiitos, kiitos! Intoa piisaa juuri nyt vähän liikaakin ja meinaa turhauttaa, kun kaikki ei valmistukaan sekunneissa. 😀 Eikä, mikä huussitarina! Täytyy ehkä ottaa tuosta opiksi ja siirtyä hakasten käyttöön. Ötökkäverhoa ei ole, mutta silloin kun ei ole vieraita, istutaan kyllä ovi auki järven elämää seuraten. Pönttöjä on pihapiirissä monta, mutta ovat niin korkealla, ettei oikein tikkaillakaan yllä niitä siivoamaan. Siitä huolimatta ainakin yhteen on asettunut sinitiaispariskunta. Lintuja on tosi kiva seurailla ikkunasta huonommallakin säällä!

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.