Tee-se-itse-joulu: taittele paperinen joulutähti!

Joulusiivous tehty, piparit ja tortut leivottu, kynttilät sytytetty, kinkku on uunissa ja lahjatkin paketoitu? Jos vielä tekee mieli näpertää ja askarrella, kaivele keittiön kaappeja ja laatikoita. Jos löydät kasan valkoisia eväspusseja, nappaa kainaloosi kahdeksan pussia ja ota esiin sakset, liimaa, siimaa tai lankaa ja kolme klemmaria ja taittele joulupukkia odotellessa paperinen joulutähti.

taittele paperipusseista joulutähti

taittele paperipusseista joulutähti

Paperipusseista taiteltu joulutähti sopii nimestään huolimatta sisustukseen ympäri vuoden. Ripusta tähti talviseen taikaikkunaan tai vaikka lastenhuonetta koristamaan. Minun tähteni on tuonut valoa kotiin aina siitä asti, kun sen ystävältäni toissajouluna sain. Mikään askartelumestari en ole, mutta yritän kuitenkin opastaa, miten taitella tavallisista paperipusseista yllättävän kaunis joulutähti. Saapa nähdä, miten onnistun.

Valkoisia paperipusseja on isompien ruokakauppojen ja markettien valikoimissa. Ne löytyvät eväspussien nimellä leivinpaperien ja elmukelmujen vierestä. Muun värisiä en itse ole nähnyt, mutta olen kuullut, että pusseja on tilattu tähtiä varten myös ulkomaisista nettikaupoista, joissa värivalikoima varmasti on laajempi. Vinkkaa kommenteissa, jos tiedossasi on kivijalkamyymälöitä tai nettikauppoja, joista pusseja kannattaisi tilata!

1. Liimaa paperipussit kiinni toisiinsa keskisauman kohdalta ja alaosasta. Katso kuvasta suuntaa-antavat katkoviivat: älä liimaa liian leveästi tai myöhemmin leikattavat lovet eivät irtoa toivotulla tavalla. Anna liiman kuivua niin, että pinnat pysyvät hyvin kiinni toisissaan.

taittele paperipusseista joulutähti

2. Leikkaa muutama lovi molemmille laidoille. Tee lovista erikokoiset, mutta varo leikkaamasta liian lähelle keskisaumaa. Syvempien lovien kärki tulee siis jättää liimasauman ulkopuolelle.

taittele paperipusseista joulutähti

taittele paperipusseista joulutähti

3. Leikkaa tähdelle terävä kärki. Jos paperipussin puoliskot ovat eri mittaisia yläosastaan, leikkaa lyhyemmän laidan mukaan.

4. Avaa joulutähti ja kiinnitä ensimmäinen ja viimeinen paperipussi toisiinsa kolmella klemmarilla. Pujota vastakkaiseen sakaraan neulalla siima tai vahva lanka.

taittele paperipusseista joulutähti

taittele paperipusseista joulutähti

5. Ripusta joulutähti ikkunaan tai vaikka seinälle ja ihaile työsi tuloksia!

taittele paperipusseista joulutähti

Valo voittaa ja päivä pitenee. Olipa joulusi itse tehty tai kaupasta kotiin kannettu, nauti hiljaisuudesta, hyvästä ruuasta ja pitkistä pyhistä. Sulje koneet ja kännykät edes päiväksi ja anna ajatusten vaeltaa vaikka kiinnostavan kirjan parissa. Niin teen minäkin, palataan siis uusien tekstien pariin pyhien jälkeen. Hyvää joulua minulta juuri sinulle!

ps. Jos mietiskelet, mitä pukinkonttiin hankkisit, kurkkaa ainakin nämä vastuulliset joululahjavinkit! Kirjapakettia pohdiskelevalle suosittelen tietysti omaa Ruokaystävät-kirjaani, jonka voi tilata täältä.

Kommentoi, kysy tai kerro tarina!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.